Torna a expandir-se el virus Crypto Locker!!, aquesta vegada es fan passar per ENDESA i envien una suposada factura amb un import elevat. En el mateix correu et suggereixen que descarreguis la factura i quan ho fas llavors t'infectes.

És un virus molt perillós que encriptarà (bloquejarà) tots els arxius del disc dur i els deixarà inutilitzables fins que nos es pagui una "multa" considerable. Existeix un perill real de pèrdua d'informació ja que pot afectar inclús a les còpies de seguretat.

Modus operandi: El client reb un correu electrònic que simula una factura de Endesa amb un import desproporcionat, et suggereixen que facis click a " consulta tu factura y consumo " y aquest link apunta a un fitxer en format zip on està el virus.

Des de Educa Solucions, recomanem no obrir aquest correu electrònic, ni fer clik a l'enllaç que et donen, ni tampoc pagar la "multa" perquè et donin la clau de desencriptació ja que no sabem amb certessa si ho faran (es tracta realment d'un delicte informàtic). En cas d'infecció, lo primer que s'ha de fer és desconnectar l'ordinador de la xarxa per no propagar-lo i fer una desinfecció del sistema i intentar recuperar la informació que ha sigut encriptada.