Aquest Institut de la provincia de Barcelona va decidir canviar el sistema de timbre tradicional per un amb melodies musicals, la idea principal era buscar unes cançons que aniran sonant a cada canvi de classe i la duració d'aquestes serà el temps que tenen els alumnes per fer aquest canvi. D'aquesta manera l'Institut vol innovar en aquest sentit i evitar tenir un só tant estrident.

Partint de la base que aquest centre no disposava de cap altaveu en els passadissos, es va realitzar una instal·lació de cablejat per dotar al centre de caixes sonores per cubrir tots els espais interns i exteriors. Per això la nostra empresa va tornar a confiar en la marca Monacor posant altaveus de tipus canyons dintre del recinte i trompetes de 50W a la part exterior. Tot això alimentat gràcies al potent amplificador de la mateixa marca i amb la possibilitat de poder enviar missatges de veu amb el micro de taula.

El sistema de missatges sonors (melodies musicals) es gestiona mitjançant un dispositiu autònom (hardware), per la qual cosa no es necessita un ordinador dedicat a aquesta tasca. Si es necessita fer un canvi en la programació o en la música, amb una petita aplicació pròpia instal·lada a qualsevol ordinador de la xarxa podrem gestionar-lo perfectament, ja que té un port de xarxa per poder connectar-se. A més, aquest dispositiu té la particularitat que pot reproduïr fil musical que pot anar molt bé per quan es realitza la jornada de portes obertes dels centres.

Després d'uns dies d'instalació i de fer les proves pertinents, el centre ja disposa d'aquest nou sistema a punt per fer-lo funcionar.